top of page

Шановні батьки, дякую що Ви завітали в гості :)

Ефективні техніки навчання

November 30, 2015

Як контролювати своє навчання?

 

Якщо ви бажаєте навчатися ефективніше з технікою “Помодоро”, то ось кілька таймерів, які допоможуть вам контролювати сам процес

 

  • Tomighty (Win/Mac/Linux) — простий і водночас функціональний таймер для робочого столу. Можна налаштувати часові інтервали, звукові ефекти і тему!

  • Marinara Timer (Web) —  зручний таймер у браузері. Для постійного користування можна закріпити його у вкладці. Плюс в тому, що не потрібно нічого встановлювати.

  • Simple Pomodoro (Android) — таймер для вашого смартфону з усіма потрібними функціями. Можна переглянути скільки сеансів “Помодоро” вдалося виконати за день.

  •  

Please reload

Моя вторая память: 5 необычных техник конспектирования

January 15, 2016

В школе и институте редко учат искусству конспектирования, хотя именно это умение может оказаться одним из ключевых навыков, обеспечивающих успех в учебе. Как структурирует свои пометки Билл Гейтс, что такое метод Корнелла и кто больше всех пропагандировал mind-mapping — «Теории и практики» рассказывают о пяти полезных техниках конспектирования для тех, кто по-прежнему предпочитает бумагу и ручку.

 

Please reload

Шановні батьки, а чи знаєте Ви як можна пробудити цікавість Вашої дитини до іноземної мови?

November 24, 2015

Трохи більше десяти років тому іноземну мову починали вчити з 5 класу середньої школи. А значить, що приблизний вік учнів становив 10-12 років. Нині бажано, щоб до цього часу підліток вже досить добре розумів і говорив англійською. Адже її вивчення є обов'язковим з першого класу школи, тобто у 6-7 років. Перед кожною людиною, яка починає вивчати, мову постає питання: навіщо мені потрібно вивчити чужу мову? На жаль або на щастя, дітей не можна змусити або преконати вчитися, залучаючи в якості причин мотивацію дорослих.Найчастіше не працюють навіть обіцянки батьків. Тому що дитина, в силу своїх вікових особливостей, просто не може себе змусити вчити те, що їй нецікаво.

Отже, мотивація примушенням, угодами, висуванням розумних причин, які дорослим здаютьсяочевидними, для дітей не працює. Що ж залишається? Тільки одне - інтерес.

Як не дозволити згаснути інтересу до навчання? Думаю, це питання хвилює не тільки вчителя, але й турботливих батьків. Єдиної відповіді на запитання ми не знайдемо в силу того, що кожна дитина - індивідуальність. Проте є кілька нескладних способів допомогти дитині "подружитись" з незнайомою мовою.

  1. Розгляньте разом з дитиною отриманийт нею підручник, яскраві картинки, симпатичні обличні обличчя або тварин, зверніть її увагу на все позитивне, що є в даному підручнику. Нехай вона полюбить свою першу англійську книжку.

  2. Запитайте дитину, як пройшов перший урок англійської мови. Обов'язково знайдіть який-небудь позитивний момент і обговоріть його з дитиною. Намагайтеся й у майбутньому згадувати про уроки.

  3. Знайдіть таке слово, фразу або просте правило граматики, яке дитина знає, і здивуйтесь цьому. Якщо усього цього не знаєте ви, дитина буде невимовно горда своїми успіхами. У неї неодмінно з'явиться бажання вчити англійську мову й надалі, щоб обігнати в знаннях маму або тата.

  4. Гуляючи з дитиною, звертайте увагу на вивіски, вуличні написи й фрази англійською мовою. Нехай у дитини з'явиться відчуття того, що знання англійської мови неохідне в сучасному світі.

  5. Не сваріть свого маленького учня, якщо йому щось щось не вдається.

  6. Чудово, якщо ви знаєте англійську мову на такому рівні, що можете дати поради й пояснити незрозумілі правила граматики, читання і вимови. Звичайно, у цьому випадку буде легше вчитися.

Який би спосіб заохочення свого чада ви не вибрали, у кожному разі дайте дитині відчути успіх, обов'язково похваліть її - і ви побачите, що ваш син чи донька самі неодмінно потягнуться до нових знань.

Поради батькам найменших школяриків

November 24, 2015

1.     Пам’ятайте, що мотивація є рушійною силою у будь-якому починанні.
  Проте, як же зацікавити малюка, який не розуміє доцільності вивчення англійської мови? Тут вам стане у пригоді  ігрова діяльність, організована у вигляді уявних чи реальних ситуацій спілкування, коли в дитини виникає потреба, бажання та інтерес висловлюватись англійською мовою.
2.     Перегляньте разом  мультфільми з англійським героями,  розпитайте, які з них дітям сподобались. Виберіть улюбленого персанажа ( Superman, Sponge Bob, Mickey Mouse, Minnie Mouse…), та купіть іграшку або зробіть аплікацію улюбленого героя. Поясніть малюкові, що він спілкується та розуміє тільки англійську. Тому прийдеться вивчити дещо на його рідній мові. В словниковому запасі дитини з’являться назви предметів гардеробу, чим іграшку годувати, плюс різні дії (стрибати, спати).
3.     Шановні батьки, навчати свого малюка іноземній мові слід лише у тому випадку, якщо ви впевнені, що у вас самих правильна вимова.
4.     Навіть якщо ви впевнені у своїй вимові, дайте дитині можливість чути не лише ваше іноземне мовлення. Ставте їй аудіо – та відеодиски, використовуйте на домашніх уроках навчальні компакт- диски. Нехай дитина чує, як розмовляють носії мови. Спочатку їй буде важко що-небудь зрозуміти, але вона буде вловлювати правильну інтонацію. А з часом навчиться розуміти мовлення інших людей.
5.     Значну увагу приділіть  фонетичній розминці. Як перед фізкульттренуванням необхідно розім’ятись нашим м’язам, так і до розмови на іншій мові важливо підготувати язик. Нехай дитина повторює за вами іноземні звуки. Ось наприклад : заспівати, як пташка — [vi]- [vi] -[vi]; заку-вікати, як маленьке порося — [wi]- [wi]- [wi]; загарчати, як ведмедик або собака — [r — г — г]; зашипіти, наче змія [s — s — s] і таке інше. Розвивайте фонематичний слух ваших
6.     Якщо ви володієте достатнім словниковим запасом, то у повсякденному житті є безліч можливостей створити ігрове середовище. Особливи ефективним є використання рольових ігор.
Наприклад, готуючи вечерю матуся виступає в ролі повара, а малюк в ролі помічника. Потім малюк розповідає  своєму другу Мickey, що він полюбляє їсти. Від імені  Mickey  запитайте ‛What do you like ? – I like pizza and ice-cream‛. – до прикладу відповідає малюк.
7.     Розвивайте пам’ять малюків, вивчаючи англійські пісні та вірші.                      

Особливо легко запам’ятовуються короткі вірші - римування, які є дуже корисними для закріплення мовленнєвих зразків. Наприклад:

‛I see a monkey        
  I see a dog
  I see a mouse
  I see a frog‛.

Розучувати римівку, потрібно спираючись на наочність. Покладіть перед дітьми картинки або іграшки тварин та запропонуйте подивитись через уявний бінокль.


8.     Інколи поза заняттями говоріть що-небудь на іноземній мові. Без перекладу. Наприклад, «Який сонячний день» чи «візьми тарілку» (протягуючи руку). Спочатку по інтонації і жестам, а пізніше вже по словам дитина навчиться вас розуміти.
9.     Суботу чи неділю можна оголосити Днем Особливих Дотиків. Все, до чого торкаєшся, повинен назвати на англійській мові. Інакше речі брати не можна. Правила поширюються на всю сім’ю.  Якщо тато чи старший брат не знає цієї мови, нехай запитує у юного поліглота. Як варіант, заснувати правило:замовляти, що сьогодні приготувати на вечерю, можна лише на англійській мові.
10.    Зверніть увагу на твердження ,,успіх породжує успіх‛. Не бійтесь            перехвалити свого малюка адже він так потребує вашої підтримки,похвали та захоплення. Ніколи не навішуйте на сина чи доньку ярлик: «Ти не здібний». Можливо у малюка не так ярко виражені здібності щодо вивчення іноземної мови, проте проявляюються  у чомусь іншому.  А головне пам’ятайте, що ваша дитина унікальне та неповторне створіння Боже, зі закладеними здібностями та талантами, завдання ж батьків та педагогів бути мудрими, чутливими та терплячими для того,щоб  їх виявити,  розвитути та сформувати духовно, морально та інтелектуально розвиненими особистостями, самодостатніми, гармонійними та просто успішними людьми.

Англійська з носіями мови: PRO та CONTRA

November 24, 2015

   Реаліями нинішнього етапу розвитку суспільства стали міжнародні відносини, регулярні та міцні контакти із зарубіжними партнерами, спілкування за допомогою Інтернету – міжнародного інформаційного ресурсу. Англійська мова стабільно перетворюється на мову міжнародного спілкування. Її популярність і затребуваність фахівців, які вільно нею володіють, незмінно зростають.

           Вільне володіння передбачає можливість правильно розуміти англійську мову й коректно висловлюватись не тільки письмово. При виборі курсів або шкіл англійської мови основним параметром є не тільки кваліфікація викладачів, а й наявність у програмі певної кількості годин спілкування з носіями мови. Не варто разом з тим робити ставку тільки на них і вибирати курси, де викладають тільки носії мови, оскільки в такому спілкуванні є як плюси, так і мінуси.

Плюси навчання на курсах, де викладання ведуть носії мови

         Спілкування з носіями мови – це можливість з перших хвилин зануритись у досліджувану культуру країни. Ще один фактор – невимушеність. Це означає, що спроби розмовляти з носієм англійської вашою рідною мовою проваляться. Він не зрозуміє вас, а це вже мотивація для того, кого навчають, змиритись і прагнути якомога швидше почати розмовляти англійською.

        Починаючи спілкуватися з англомовним викладачем-носієм мови, кожний студент відразу отримує потужний стимул для подальшого прогресу у своїх заняттях. Відчувши радість від того, що його розуміють не просто викладачі, а англомовні люди, студенти роблять різкий ривок у навчанні.

Please reload

bottom of page