top of page

Учні 7 та 8 класів протягом усього тижня готували листівки. Будь-ласка, допоможіть вибрати головних переможців конкурсу. Головний приз - 2 тижні без письмового домашнього завдання з англійської мови та  "12" балів !!!  Виберіть лише один варіант та проголосуйте за нього. Форми для голосування відкриті до 28.02.2018

STrEAM          ПОДОРОЖ

Якщо довіряти карті з тегами, то якраз у переддень Різдва, 06.01.2018 "Найвисокогірніший (в Україні):) Найбільший урок в світі" відбувся завдяки матеріалам та яскравим подарунками, які ми отримали напередодні Нового року (величезна подяка пан І. Картун) в найбільшому селі України - Космач, Косівського району, Івано-Франківської області.
Учні та вчителі Запорізького січового колегіуму; учні, батьки, та педагоги із с. Гнаровське; учні та вчителі із Київської області разом знайомилися, обговорювали та творчо представляли своє бачення Цілей глобального розвитку. Дивувалися, раділи, сумували та відчули, що кожен із нас володіє суперсилою (або і не одною), яка потрібна цьому світу).

З Новим 2018 Роком !!!

Вже пора реалізовувати плани на 2018, але ще не всі слова вдячності сказані 2017, зокрема за величезну кількість друзів по Е-Twinning:) Ми з учнями щиро дякуємо нашим друзям з Румунії,Греції, Турції, Ісландії, Португалії за добрі слова, добрі думки та просто безліч ідей, реалізованих разом в рамках проекту. Хай цей рік буде роком співпраці, радості та пізнання!!!

#LargestLessonUkraine #SDGs4Children #TeachSDGS

20 листопада, в КЗ "Запорізька спеціалізована школа-інтернат "Січовий колегіум" розпочалася серія уроків в рамках проекту “The World’s Largest Lesson”. Перші 4 уроки за пропонованими темами були проведені в 11 класах. Згодом, учні 11 класів провели уроки для 8 та 7 класів колегіуму. Учні ознайомилися із глобальними цілями сталого розвитку, актуальними проблемами та викликами із якими стикається людство у різних куточках світу щодня та навіть запропонували власні шляхи подолання труднощів. Завершальне обговорення глобальних цілей відбулося 8 грудня. У перспективі - проведення подальших занять із елементами запропонованих тем та подальше формування активної громадянської позиції колегіантів.

Колись, в дитинстві, напередодні Нового року, так багато про що мріялось, про те, що саме можна загадати поки б'є годинник... А в Новорічну ніч, за декілька секунд, ти просто не встигав подумки все проговорити, і залишався присмак недосказанності. Трошки згодом, прийшло розуміння, що часом, очікування свята є набагато приємнішим, і подумалося, коли в мене будуть діти, я постараюся зробити так, щоб очікування дива стало певною традицією, може навіть важливішою, ніж дзвін келихів.
Збулося) І діти, і очікування дива)
Минулого року ми з колегіантами розпочали готуватися до свят із створення листівок нашим друзям із Словакії, Греції, Болгарії, Данії, Турції, Словакії та Бельгії. Знаєте скільки радості було отримати такі " старомодні" поштові конверти із незнайомими марками та адресами, скуштувати смаколики з Греції і прикрашати клас іграшками, зробленими такими ж хлопцями та дівчатами, але з іншої країни?
Цей Новий рік, ми вирішили наближати по-іншому, спробувавши створити із 7-В класом т.з. Advent Calendars. І знову, моєму здивуванню та вдячності не має меж) Здивуванню талантамии та фантазії учнів, а вдячності за іх хороші думки та час. Вдячності і матусям, що допомогли створити такі цікавинки. А знаєте, хто виявився самими нетерплячими? Не малюки, а мій, рідний 11 клас, який не витримав, і продивився та позаглядав, що ж там написано, та що ж там заховано) Отож, дива потрібні всім, і Новорічна казка також) Тож хай у кожного вона буде своя та обов'язково здійснюється. Потрошку, щодня)

Діти, хоча я зараз не в школі,
я - https://m.facebook.com/story.php…
(дуже стараюся почути та здобути щось новеньке для найкращих учнів Січового колегіуму) мені долетіли Ваші привітання, і я обіцяю, я зроблю те що можу, для того, щоб дійсно підтвердити ваші слова. Дякую ))))

Наймолодші колегіанти наступають на п'яти старшокласникам...

Перший урок 2017-2018 н.р.,

присвячений темі: "Які це - европейські цінності?"

(11-В клас, кл.керівник Гутарук Н.В)

головний акцент зроблено на патріотичне виховання, командну роботу, розвиток навичок критичного мислення

Що в нас новенького...

  Як відомо, один із найкращих способів мотивації до вивчення іноземних мов є безпосереднє спілкування із носіями мови, або ж із тими, хто активно вивчає мову.

 Учні 5х, 6х та 7х класів колегіуму нещодавно отримали таку можливість також, долучившись до участі в різноманітних проектах на платформі Etwinning.

 За перші тижні роботи, учасники мали змогу пересвідчитися у масштабності програми, поспілкуватися із учасниками із шкіл-партнерів та реалізувати певні завдання в рамках кожного із проектів.

   Бажаємо учасникам плідної співпраці та яскравих вражень)

Ура !!!! Ми зробили це !!!

Якісні та цікаві проекти завжди мають подвійну користь: продуктивним є як сам процес отримання інформації так і безпосередній результат. Минулого року Січовий колегіум долучився до спільноти І-твіннерів, діяльність яки спрямована на міжнародну співпрацю та реалізацію різноманітних учнівських проектів. Першим проектом є сумісна робота із учнями Греції, Словакії, Бельгії під назвою Calendays. Проект розрахований на 1 рік роботи, проте активна діяльність учасників проекту дала змогу отримати високу нагороду ще навіть до завершення проекту. Це - Європейський знак якості, а саме відзнака, що засвідчує якість та успішність проекту на рівні всієї Європи. Наявність відзнаки свідчить про те, що діяльність в eTwinning є високопрофесійною, учасники вміють працювати максимально якісно й креативно, та ефективно співпрацювати з партнерами.
Переможці European Quality Label зможуть взяти участь в конкурсі на отримання нагороди European Prize.

Тож вітаємо 10ті класи із таким чудовим початком роботи на порталі E-Twinning.

Надихаючий початок весни у Харкові

2–3 березня у Харкові відбувся І Міжнародний освітній форум. Ця масштабна для міста і всієї країни подія зібрала понад 350 учасників більше ніж з 50 населених пунктів України: учителів, директорів шкіл, викладачів ВНЗ, науковців, представників громадськості та бізнесу. Крім українських експертів, на форум були запрошені європейські фахівці з Фінляндії, Естонії, Литви, які успішно проводять освітні реформи у своїх країнах.
Відкрив І Міжнародний освітній форум Микола Кириченко — перший проректор – проректор з науково-методичної та навчальної роботи ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.
Тарас Кремінь, член Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти, під час свого виступу відзначив, що «Україна стає відкритою, Україна стає доступною, Україна стає цікавою для світу».
Першою темою обговорення стала реформа освіти. Своїм досвідом з українськими освітянами поділився директор фінської гімназії «Шильд», президент міжнародної асоціації шкільних директорів (ICP) у 2015-2016 роках Арі Покка. Він також презентував у Харкові свою книгу «Вищий клас. Шкільне управління по-фінськи», перекладену і видану співорганізатором І Міжнародного освітнього форуму — видавництвом «Ранок».
Про реформу освіти в Естонії учасникам докладно розповіла Ене-Сільвія Сарв, експерт Європейської асоціації досліджень освіти INNOVE Estonia, яку запросили на форум представники GCI «Vertikal» з Естонії.
На Форумі інновацій спікери презентували для обговорення цілу низку важливих тем: як проходитиме тестування знань учнів PISA, що таке масові відкриті онлайн-курси ( МООС) і змішане навчання, якими мають бути сучасні практики раннього розвитку дітей. Крім того, гості заходу мали можливість ознайомитися з роботою харківського наукового проекту «15х4», дізнатися про франко-українські освітні програми, а також нові технічні можливості для нової школи, які були представлені цього року на Bett Show в Лондоні.
Ефективним досвідом адаптації сучасних міжнародних освітніх практик до реалій української школи поділилась Юлія Павіченко, засновник и директор Харківського приватного ліцею «МИР», під час візиту учасників форуму до навчального закладу.
Одна з найактуальніших проблем сьогодення — невідповідність знань і навичок, отриманих у вишах, сучасним запитам роботодавців. Саме тому дискусійний майданчик «Запит роботодавців та нові формати освіти» викликав особливу зацікавленість гостей форуму.
Також велику увагу освітяни присвятили обговоренню питань, пов’язаних із підручником для нової української школи. Яким він має бути? Яку інформацію має містити у собі? Що від нього чекають вчителі, батьки і, насамперед, діти?
Спікери панелі «Патріотична складова в реформі освіти» обговорювали позитивні практичні приклади позашкільної освіти, необхідність співробітництва шкіл із військкоматами та сучасне використання фольклору в позакласній роботі.
У рамках І Міжнародного освітнього форуму відбулося багато майстер-класів, які були присвячені змінам в українському законодавстві, новим технологіям викладання шкільних предметів, новим інструментам прискореного навчання та технікам роботи з колективним мисленням, способам вирішення конфліктів у школі.
Багатьом учасникам запам’ятався нестандартний формат тренінгу «Сучасні практики раннього розвитку дітей» від Сікстаса Редзівічуса — литовського психолога, викладача університету і за сумісництвом директора власного дитячого видавництва.
Також учителі змогли дізнатися, чому їм теж треба навчатися, щоб стати сучасними освітніми менеджерами. Про можливість імплементації діючих міжнародних студентських проектів йшлося під час презентації міжнародної освітньої ініціативи GCI під слоганом «Навчання після навчання».

Освіті потрібен новий зміст, що ґрунтуватиметься на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві. І для України в цьому сенсі дуже важливий досвід держав, які змогли за останні роки піднятися у світовому рейтингу рівня освіти. Сподіваємося, що саме такі завдання поставлять перед собою учасники І Міжнародного освітнього форуму і почнуть їх реалізовувати у своїх навчальних закладах.

Неформальна освіта

1-2 квітня в м. Київ відбулася перша сесія програми для вчителів ініційованої Українською Академією Лідерства Liberal Arts: „Свобода. Відповідальність. Довіра“.
Українська Академія Лідерства – це програма особистісного та суспільного розвитку для випускників середніх шкіл
Цінностями Академії є: Будь вільним! Будь справжнім! Будь другом! Будь мудрим! Будь творчим! Будь!!! Бо ми – Україна!
Організатори ставлять перед собою амбітну мету: згуртувати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати їм найкращу підготовку, інструменти для розвитку, глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, усвідомлення та реалізацію своїх талантів.
Протягом двох днів інтенсивної роботи вчителі мали змогу плідно попрацювати в малих групах, обговорюючи актуальні питання сучасної освіти. Першою спікеркою, що відкривала сесію була Л.М. Гриневич (Міністр освіти і науки України), яка зробила акценти на актуальних напрямках реформ в освіті, та зазначила, що: "Сутність вчителя - вона є на все життя. І в цьому сенсі ми всі є державотворцями. І ми маємо перейти від школи знань до школи компетентностей".
Наступним спікером був сучасний український письменник, директор та власник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка - «Як воно творити?» - Іван Малкович, який запропонував новий, більш позитивний підхід до вивчення літератури в цілому та біографій письменників зокрема.
Керівник проекту Р. Тичківський презентував Українську Академію Лідерства, як альтернативну, недержавну освітню організацію, що має на меті залучити активну, креативну молодь до навчання в академії та до участі у проектах.
Орися Демська, доктор філологічних наук, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", викладач Української Академії Лідерства та ідейний керівник програми Liberal Arts, яка була модератором заходу зауважила: «Ми прагнемо не розповідати завершені історії, а ставити важливі, важкі, незручні, критичні запитання, щоби всі учасники шукали, знаходили або не знаходили відповіді, ставили нові запитання, шукали нові відповіді. Наша ціль, аби після участі у сесії вчитель міг краще розуміти всю складність причин і наслідків сучасний подій, пропонувати цілий спектр різноманітних розв’язків завдань та рішень проблем, які постають перед ним у професійному житті, був готовим відповідати на виклики часу». Слухачі були вражені і лекцією «Життя у світі мови», яка нікого не залишила байдужим.
Спікером, що завершував другий робочий день був о. А.Зелінський, священик УГКЦ, капелан ЗСУ, викладач Української Академії Лідерства, який представив аудиторії промову на тему «Відповідальність бути лідером».
Для участі у першій сесії було запрошено близько 170 представників із різних областей та навчальних закладів України. Пощастило пройти конкурсний відбір для участі і нашій вчительці англійської мови Гутарук Н.В., що мала честь поставити актуальні питання та поспілкуватися у неформальній обстановці з усіма спікерами сесії.

   В наш час вітальними листівками на День Святого Валентина можна здивувати, напевне, лише самих найменших. 

      Проте цього року учні 10 - Б класу  отримали незвичне завдання. Саме у День всіх закоханих, на уроці англійської мови, вони повинні були за 4 хвилини створити привітальну листівку формату А1: продумати, розподілити завдання, та вкластися саме у 4 хвилини.

     Що з цього вийшло, ви можете побачити на відео, але можна твердо сказати:  завдання виконали на всі 100% !!!

Всесвітній День Безпечного Інтернету

   7 лютого по всьому світу відзначають день Безпечного Інтернету. Цього року, колегіанти долучилися до цієї події як активні користувачі мережі та співавтори навчального контенту.

   Учні 10 класів, які задіяні в міжнародному проекті E-Twinning, домовилися із однолітками із Греції, Болгарії, Бельгії та Словакії про створення коміксів, які б у доступному вигляді могли пояснити школярам меншого шкільного віку про небезпеку, яку приховує всесвітня мережа.

   В процесі творчого обговорення народився сюжет та художнє оформлення коміксів. Сподіваємося, що ця робота стане в нагоді молодшим школярикам.

Сюрпризи продовжуються

Напевне, ми були хорошими хлопчиками та дівчатками минулого року, якщо перед кожним святом нам приходять подаруночки :)

Дякуємо і Святому Миколаю, що цього року прийшов із Турції, і Санта-Клаусу, що приніс вітання з Болгарії, і Діду Морозу, що завітав до нас із Словаччини, і от тепер, якраз на Старий Новий Рік, Василь із Меланкою привезли смаколики із Греції!

Дякуємо друзі, сподіваємося, що нам вдалося порадувати Вас також, і чарівники доставили  все вчасно :)

Величезна подяка учням 7 та 10 класів

 2016 рік виявився надзвичайно насиченим для багатьох колегіантів. Інтелектуальні змагання, творчі конкурси, проекти - це все вимагає багато зусиль, часу та праці.

   Водночас, всі ми стали свідками того, що ці зусилля не були марними: скільки перемог, грамот, подарунків !!!

    Саме цього року колегіум долучився до кількох міжнародних проектів, результати яких є дуже приємними також.

    Тож, від щирого серця хочу подякувати тим учням, що незважаючи на величезну завантаженість тримають на своїх плечах величезну відповідальність - імідж школи. Я, ваша вчителька - пишаюся тим, що маю честь працювати із вами, моя талановита командо !!!

Давайте знайомитися: Турція

  "Нашого цвіту по всьому світу..." - ці слова є актуальними щодо випускників Запорізького січового колегіуму.  Різні країни, різні маршрути, різні долі, але є одна спільна ниточка, що пов'язала величезну кількість людей різного віку  - школа.

  Школа родинного типу, в якій величезна увага приділена всебічному, багатогранному розвитку компетентісної, талановитої, креативної, особистості, яка знає своє минуле, пишається своєю країною, поважає свою культуру.

  Саме така позиція навчального закладу зумовила наявність прихильників та щирих друзів нашої школи, яких цього року стало ще більше. Приємною новиною є співпраця учнів із учнівським колективом турецької школи із містечка Козан.

   В процесі листування виявилося, що наш навчальний заклад та турецький мають багато спільного у поглядах на виховання сучасної особистості. Зокрема, у позаурочний час учні зазначених шкіл мають можливість займатися у творчих гуртках та майстернях, вивчати особливості народних ремесел, народні танці та особливості побуту.

  Наші колегіанти були надзвичайно здивовані дізнатися, про таке мистецтво як "ebru", тож турецькі школярі створили та показали приклади своїх робіт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник творчої групи Теркер Манга також надіслав велику кількість матеріалів про своє рідне місто, про яке  більшість мандрівників чують вперше. "Головна ідея нашої роботи - це показати всю красу та велич нашої країни, нашої історії...", - говорить керівник, - "...ми відправили вже більше тисячі листів до різних країн з метою показати свою країну та дати можливість моїм учням побачити інші країни очима дітей".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Колегіанти впевнені, що нам є чим зацікавити та здивувати, тож ми постараємося підтримати дану ініціативу та продовжити міжнаціональне спілкування.

E-twinning partners: Новорічні привітання

   2016 рік, напевне, запам'ятається всім надовго саме завдяки подіям, пов'язаними із міжнародними проектами. Саме цього року Січовий колегіум долучився до потужної освітньої платформи E-twinning, що об'єднує величезу кількість навчальних закладів з усіх країн Європи. Учні  наших 10 класів вже півроку є учасниками проекту Calendays, що дав можливість познайомитися із однолітками з Греції, Словаччини, Болгарії та Бельгії.

    Спілкування онлайн та робота в мережі вже ні для кого не є новиною, проте коли до школи завітав Святий Миколай, він прийшов не з порожніми руками, а з хорошими вістями: привітаннями із країн-партнерів. Хоча в усіх учнів є можливість спілкуватися в соціальних мережах, надзвичайно приємним та несподіваним було отримати креативні листівки, зроблені учнями власноруч.

 

 

 

 

 

   

Звичайно, наші учні також не змогли втриматися, та присвятили декілька годин створенню вітальних листівок та привітань. Тож сподіваємося, що наші самі щирі побажання та привітання потраплять до европейских країн вчасно та порадують наших друзів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Величезна подяка колегам та їх талановитим учням !!!

До уваги колегiантiв !!!!

 

Згідно з листом Міністерства освіти і науки України від 22.11.2016 № 1/9-614 повідомляємо, що спільно з Британською Радою в Україні та громадською ініціативою «GoGlobal» у рамках заходів, присвячених Року англійської мови в Україні, з 12 по 18 грудня планується проведення всеукраїнського «Тижня англійської мови». Захід присвячено офіційному закриттю Року англійської мови в Україні та спрямовано на популяризацію вивчення англійської мови.

Міністерство освіти і науки України пропонує 14 грудня оголосити Днем англійської мови у загальноосвітніх навчальних закладах України, провести відкриті уроки, організувати дискусійні клуби, або підготувати театральні постановки, присвячені пам'яті видатного поета та драматурга Вільяма Шекспіра.

В рамках проведення даного тижня, пропонуємо всім колегіантам долучитися до таких подій:

13.12.17 Конкурс вітальних листівок на англійській мові.

Дані листівки будуть представлені на благодійному ярмарку в День Святого Миколая, зібрані кошти передані на лікування Іванка та Кирила.

Автори найкращих листівок будуть заохочені додатковими балами до тематичної атестації.

(роботи приймаються протягом 12.-13.12, до 14.00 в кабінеті № 31. Листівка повинна бути у файлі, на якому зазначені клас та прізвище автора.) Переможці будуть обрані загальним голосуванням.

14.12.17 Конкурс творчих робіт в рамках міжнародного проекту "Calendays"

Виконання даного завдання є безпрограшною лотереєю.

Якщо ви хочете звільнитися від одного (або й більше)видів контрольних робіт (нагадаю: в кінці кожного семестра проводиться контроль чотирьох видів мовленнєвої діяльності: аудіювання, письма, говоріння, читання), то, звернувшись до Гутарук Н.. 12.12.17, ви можете отримати індивідуальне завдання - знайти, опрацювати, представити за допомогою певного сервісу Веб 2.0 інформацію про свята в Україні. Тобто, виконавши завдання, ви можете автоматично перенести оцінку в журнал, замість одного з видів контролю. Термін здачі завдання 13.12.17 до 23.59.

Поспішіть, пропозиція є обмеженою !!!

15.12.17 Конкурс на саме оригінальне відеопривітання (англійською мовою) із Новорічними святами

Тривалість відео - 1 хвилина.

Номінації:

- саме гумористичне відео;

- відео із найбільшою кількістю учасників;

- відео із задіянням пісень, танців, постановок, тощо.

Заохочення для виконавців - "12 балів"

16.12.17 Урок для всіх бажаючих " What do you know about Shakespeare? "

Кількість учасників від класу- 2-3 ( список  передати 13.12. осавулу Мокієнку О.)

Підготовка: ознайомитися із базовою інформацією про В.Шекспіра

Час та місце:16.12.17,  7 урок, кабінет № 31

Не пропустіть хорошу можливість перетворити власну творчість на хороші оцінки та долучитися до Всеукраїнської акції !!!

Третій  етап обласного он-лайн фестивалю
«Педагог року школи-інтернату Запорізької області»

 

7 грудня 2016 р. відбувся третій очний етап обласного он-лайн фестивалю «Педагог року школи-інтернату Запорізької області», в якому взяли участь 53 педагогічних працівника з 17 шкіл-інтернатів області.

     Надані на фестиваль матеріали (50 робіт) здебільшого відповідають вимогам фестивалю: у роботах розкрита актуальність проблеми, є теоретичне обґрунтування, показана результативність впровадження педагогічних напрацювань, наявні додатки, розкриті подальші перспективи розвитку за означеним напрямом.

     Учасники фестивалю отримали сертифікати, а переможці  нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за високий рівень представлених робіт.

 

До числа переможців увійшли вчителі Січового колегіуму: 

- вчителька англійської мови Наталя Гутарук з роботою «Мотивацiйний цикл у навчаннi англiйської мови та чинники його ефективної реалiзацiї»,

- вчителька української мови Ольга Пєткова з темою  «Організація пошуково-дослідницької роботи “Роде наш красний, роде наш прекрасний” та  “Звідки ця назва” в 5-6 класах з використанням ІКТ»?

_ педагог-організатор Тетяна Каменєва, яка виступила з роботою «Формування лідера – проактивного суб’єкта громадянського суспільства. Відповідь на виклики Ери ІКТ».

Можливо, цей грант чекає саме на тебе...

Школярі віком від 14 до 18 років, з усіх країн світу мають можливість отримати грант на навчання у Кембріджі. Ваша задача: до 01.12.2016 написати ессе англійською мовою, обсягом до 1000 слів, на тему: “What do you think your country could learn from other countries, and what do you think other countries could learn from yours?”

І приз - тритижневий курс навчання в Кембріджі;

ІІ приз - двотижневий курс навчання в Кембріджі.

Детальніше про програму:

http://www.reachcambridge.com/scholarship-essay-competition

Інноватика в сучасній освіті 2016

25 жовтня 2016 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося відкриття Восьмого Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті – 2016».


З вітанням до учасників форуму звернувся Президент АПН України Кремень В.Г.
На форумі представлено 538 учасників із 24 регіонів України, Канади, США, Великобританії, Польщі, Чехії, Словенії, Франції, Болгарії, Греції та інших країн. Зокрема,


95 – університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, наукових установ;
12 – закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій;
350 – загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів, обласних і міських органів управління освітою;
55 – професійно-технічних навчальних закладів, науково-методичних центрів професійно-технічної освіти;
26 – виробників і постачальників засобів навчання, проектів, сучасних програм і рішень для галузі освіти, видавництв, освітніх порталів.


Освіту Запорізького регіону на Форумі представляють Запорізький національний технічний університет, Бердянський державний педагогічний університет, Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія, Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б.Хмельницького, а також Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та 23 навчальні заклади, які представлені на колективному стенді «Освіта Запорізького краю».


На урочистому відкритті Форуму відбулося нагородження переможців національного виставкового конкурсу «Видатні науково-практичні досягнення в освіті» в номінації «Електронний освітній ресурс». Почесної нагороди за електронний освітній ресурс ЗапоВікі удостоєний КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР. Почесним дипломом лауреата нагороджено Сокол І.М., старшого викладача кафедри інформатики та інформаційних технологій в освіті за конкурсну роботу «Запо-Вікі – електронний освітній ресурс для освітян Запорізької області»


25.10.2016 відбулося нагородження учасників у конкурсних номінаціях.
Звання Лауреатів конкурсу І ступеня удостоєний і Комунальний заклад «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» Запорізької обласної ради,

в номінації "Інноваційні підходи до вивчення англійської мови", Конкурсна робота була представлена вчителем

Гутарук Н.В.
 

Project week in 7th forms

До уваги учнів 8-11 класів !!!

   Шановні колегіанти, нагадуємо вам про початок підготовки до районних олімпіад з англійської мови. Шкільний етап олімпіади відбудеться після канікул, 02.11.16.

  Матеріали для підготовки можна знайти за посиланням:

  http://nmc-zoippo.wixsite.com/nmc-zoippo/olimp15-16

  28.11.2016 - районний тур, який відбудеться в КЗОЛ "Захисник"

А в Січовому колегіумі

цього року День Вчителя

святкували так...

Ділимося досвідом із колегами...

28.09.2016 Січовий колегіум гостинно зустрічав викладачів англійської мови з усієї області. Для слухачів курсів підвищення кваліфікації при ЗОІППО було організовано семінар-практикум. В процесі роботи викладачі відвідали урок англійської мови  у 7 класі "Love Your Leisure", проведений Гутарук Н.В. Головний акцент вчителем-методистом було зроблено на інтерактивні технології, що допомагають перетворити т.з. "Teacher Centered Classroom" на "Learner Centered Classroom" і сприяють значному підвищенню мотивації учнів до вивчення мови.

  Наступним етапом роботи був майстер-клас, підготовлений викладачем кафедри інформатики і інформаційних технологій ЗОІППО, старшим викладачем з Інтернет-технологій Сокол І.М. та вчителем Сопіною О.М. Учасники майстер-класу мали змогу ознайомитися із сучасними інтернет-сервісами, зокрема: Plickers, LearningApps, QR-кодуванням, що значно полегшують роботу вчителя та роблять уроки дійсно сучасними.

    В процесі роботи семінару у викладачів найчастотнішим запитанням було, а як саме можна застосувати інтернет-сервіси саме на уроках англійської мови, тож вчитель Гутарук Н.В. озвучила реальні приклади застосування Google Classroom'у та популярні сервіси, що стали у нагоді в роботі із планшетними ПК на уроках, а саме:

- Glogster;

- Padlet;

- Emaze;

- Prezi;

- MindMeinster;

- Kahoot;

- Socrative, тощо.

   Завершальний етап роботи був присвячений питанню організації та проведення мовних таборів та участі в проектах на платформі E-twinning.

 

 

 

 

 

​​​

 

 

 

 

День спілкування був насичений та інтенсивний, тож сподіваємося на нові продуктивні зустрічі із колегами та плідну співпрацю.

 

Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) - це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) - Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській родині.

Для участі у конкурсі необхідно мати при собі наступне:

 

Детальніше про програму: http://www.americancouncils.org.ua/

Згода на обробку даних:     http://www.americancouncils.org.ua/uk/pages/65/

УВАГА !!! ВЖЕ ЦІЄЇ СУБОТИ !!! 24.09.2016

до уваги учнів 8-10 класів !!!

Час: 9.00

Місце: СШ № 100, вул. Ладозька 2А

Перший урок 2016-2017 н.р.,

присвячений 25й річниці Незалежності України

(10-В клас, кл.керівник Гутарук Н.В)

головний акцент зроблено на патріотичне виховання, командну роботу, розвиток навичок критичного мислення

:) WELCOME (:

Як кажуть, в дітей, батьків та вчителів тільки перестало смикатися око, а вже знову  1 ВЕРЕСНЯ :)

Із святом!!! Нових подій, висот та натхнення !!!

Нагородження колегіантів грантами на навчання в ЗІЕІТі

  14квітня 2016 року в Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій вже в п'ятий раз для школярів, учнів коледжів та професійних училищ проводилася наукова конференція "Перший крок до науки - Хортицькі читання".

   Цього року до роботи конференції долучилися більш 100 юних науковців, що запропонували аудиторії свої дослідження.

    Робота конференції була зосереджена у таких напрямках:

 

  1. Секція загального мовознавства.

  2. Секція математики, фізики та астрономії.

  3. Секція історії, правознавства та суспільних наук.

  4. Секція інформатики та програмування.

  5. Секція основ економіки, географії та екології.

  6. Секция літературознавства та світової літератури.

 

  21 травня  2016 відбулося урочисте вручення грантів на навчання. Надзвичайно приємно, що  серед нагороджених є учні Січового колегіуму 11 і навіть 9 класів.

 

Щиро вітаємо із отриманою перемогою та сподіваємося на нові досягнення та успіхи!!!

 

01.01.2016—30.11.2016

Міжнародний конкурс від видавництва «Макміллан» - Mind Competition!

Якщо Вам виповнилось 18 років і Ви вивчаєте англійську мову – запрошуємо прийняти участь у нашому міжнародному конкурсі Mind Work Experience Competition. Головний приз – двотижневе стажування в лондонському офісі видавництва «Макміллан».
Деталі та умови конкурсу на http://www.macmillanenglish.com/mind-competition/

 

 Dear Children !

 

I wish you to find the renewal of hope, health, love and the spirit of God.

 

Happy Easter to you and your families !!!

The 2016 Shakespeare Competition

Дата

1 березня 2016 – 1 жовтня 2016

Деталі

Скористайтеся шансом показати свій талант світу! Візьміть участь у нашому міжнародному конкурсі від Macmillan Readers: “The 2016 Shakespeare Competition”

Деталі щодо умов конкурсу Ви знайдете тут:  http://www.macmillanreaders.com/creative-competition

 

У 2015 році у м.Харків була проведена Перша національна (не)конференція EdCamp Ukraine (http://www.edcamp.org.ua), на якій сотні освітян ознайомились із новим форматом «EdCamp».

В рамках проведення цієї (не)конференції було оголошено про конкурс міні-грантів на проведення такого заходу.

Переможцями стали 11 навчальних закладів, в тому числі й Запорізький Січовий колегіум.

12 березня 2016 року в Запорізькому Січовому колегіумі пройшла (не)конференція міні-EdCamp:

«Тріада: батьки, дитина, школа. Формуємо простір обміну досвідом» за підтримки відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні.

Вітаємо!!!

Павленко Дашу ( 9-В) та Васильєву Катю( 9-В) із перемогою на МАНі (секція "Англійська мова")

 

А чи знаєте Ви, що цього року олімпіада з англійської мови проходить вже в 20й раз?

А чи знаєте Ви, що цього року, було аж 117 учасників з м.Запоріжжя та області?

А чи знаєте Ви, що наші дівчата серед такої кількості учасників із спеціалізованих шкіл змогли завоювати призові місця?

Ні? Як це "ні"?

Обов'язково привітайте

ученицю 9 кл Мацюк Аліну та ученицю 11 класу Хітрову Євгенію із ІІІ м.

на Обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади!

 

(Не) конференція для шкільних педагогів

Локація № 1

 

Експертки: Сокол Ірина, Сопина Олена

Тема: Реальні загрози віртуального світу

Форма проведення: тренінг

Місце проведення: кабінет 5

 

Що ми пропонуємо: Кожен день ми витрачаємо час на спілкування з друзями в соціальних мережах, розмови з родичами по скайпу, розміщення фотографій з подорожі у блогах та ін. Але, чи знаєте ви, що на кожному кроці у віртуальному світі нас чекають небезпеки. Спам, тролінг, булінг, віруси….. І це лише маленька частинка….

За допомогою різних ігрових вправ ми пропонуємо вам розглянути, які небезпеки існують в Інтернеті, скласти рекомендації щодо поведінки в мережі, розглянути правила захисту та багато іншого.

А ви знаєте, що 9 лютого 2016 року відзначається Міжнародний День безпечного Інтернету?

Локація № 2

 

Експертка: Свириденко Ірина

Тема:  “Виклик кризовій ситуації: “Знаю! Дію! Перемагаю!” (пошук внутрішніх ресурсів у подоланні кризових ситуацій)

Форма проведення: асоціативно-метафорічнний тренінг

Що я пропоную: Буває, коли ми ставимо перед собою мету, хочемо її досягти, всі зусілля направляємо на її реалізацію, прагнемо, а потім…. щось відбувається…ми опиняємось у глухому куті… не можемо рухатись далі… В таких випадках ми не розуміємо, що робити далі, чому так відбувається, переживаємо бурхливі емоції, з яким важко впоратись, або навпаки – впадаємо у депресію і не бачимо ніякого виходу.І ні поради друзів, ні знання, нам не допомагають, ми не завжди можемо самостійно подолати цю кризу і застряємо в цьому стані надовго.

Цей тренінг для тих, хто хоче розібратися з тим, що відбувається, хто хоче побачити справжні, глибинні причини цієї ситуації (адже, ми, інколи думаємо, що знаємо причину, а в роботі з метафорично-асоціативними картами часто виявляється, що причина зовсім інша), хто хоче знайти вихід і рухатись далі!

Локація № 3

 

Експертка: Каменєва Тетяна

Тема: Місія РОДИНА – розвиток лідерських якостей дитини (створення індивідуальної «Карти Світу»)

Форма проведення: інтерактивний тренінг Що я пропоную: Дитину необхідно готувати до дорослого життя – у цьому полягає справжня турбота батьків про неї. А яке воно, це її майбутнє життя? Хочете допомогти своїй дитині спланувати майбутнє самостійно? І де знаходиться межа батьківського втручання в цьому процесі? Запрошую вас разом із дітьми на інтерактивний тренінг, практична частина якого полягає у спільному складанні програми розвитку

Локація 4

 

Експертка: Осьмякова Юлія

Тема:  Пронькіна школа, або уроки грамотної мови

Форма проведення:  майстер-клас

Що я пропоную: Російська мова – мова складних і різноманітних наголосів. У французькій мові, як відомо, всі слова мають наголос на останньому складі, у польській – на передостанньому, а в російській – непередбачено на будь-якому складі: на 4-ому, 5-ому, 6-ому, 7-ому… Як курйоз, можна навести приклад слова з наголосом аж на 10-ому складі: «выкристаллизировавшемуся».
Рухливий наголос викликає чимало помилок в усному мовленні. Згадайте про такі найпоширеніші «жертви» орфоепічних порушень, як: «каталог», «партер», «свекла», «жалюзі», «поняла», «договор». Перевіряти наголос у словнику не в кожній людині є можливість і час. А оточення тим часом наполегливо формує в ній неправильну вимову.
Пропоную кинути виклик тим, у кого «на районі не звонЯт, а звОнят», і відвідати майстер-клас «Пронькіна школа, або уроки грамотної мови». Разом із головною героїнею фільму «За двома зайцями» Пронькою ми будемо розкривати секрети мовного етикету і вчитися правильно вживати «проблемні» слова. Пам`ятайте, дотримання акцентологічних норм полегшує сприйняття думок людини, а також характеризує її як освічену і культурну особистість.

Локація 5
 

Експертка: Тіханова Ольга

Форма проведення:  фото-студія

Що я пропоную: Здається вже не залишилося людей, які б не знали, що таке Instagram. Практично на будь-якому масштабному заході присутній професійний фотограф. Сьогодні фотозона – це так званий стилізований простір, який було виділено спеціально для фотографування. Під час перерв або очікування тренінгів, експерти та експертки (Не) конференції міні-edcamp Запоріжжя відчують себе моделями і отримають на пам’ять яскраві і емоційні фотографії. І звичайно можуть зробити незабутні селфі з колегами і новими знайомими.

Локація 6

 

Експертки: Гутарук Наталія, Аджимян Ольга

Тема: First Steps With Tabs ( Перші кроки із планшетними ПК)

Форма проведення:  тренінг

Що ми пропонуємо: Якщо заборонено, але дуже хочеться, то …..МОЖНА!!!! Ще й навіть дуже продуктивно. Якщо бачити в сучасних гаджетах тільки загрозу, можна просто втратити свою цільову аудиторію. Сучасний урок для сучасних дітей та підказки для батьків, яким чином можна такого страшенного “ворога” як планшет перетягнути на свою сторону та використовувати як один із потужних освітніх інструментів, а не просто як крадія часу.

Локація 7

 

Експерт: Павло Коваленко

Тема: Як створюються фейкові новини

Форма проведення:  тренінг

Що я пропоную: Кількість інформації, яка міститься у одному випуску сучасного журналу перевищує кількість інформації, яку отримувала освічена людина 19 ст. за все життя. Важко не захлинутися у вирі цієї інфохвилі, а тим паче встигати не тільки споживати, але ще й розрізняти та перевіряти її. Я хочу продемонструвати Вам яким чином ЗМІ можуть маніпулювати аудиторією, як це помітити, а найголовніше – як захиститися від цього.

to About
to Services

October 31, 2015

Конкурс для учнів: Моя Батьківщина: місце, де я живу / місце, яке я люблю nриватиме з 1 жовтня 2015 р. до 1 лютого 2016р

Видавництво «MM Publications» підтримує ініціативу Міністерства освіти і науки України про оголошення 2016 року Роком англійської мови, і з метою підвищення рівня професійної кваліфікації вчителів та популяризації англійської мови серед учнів оголошує конкурси для учнів і вчителів.

Оголошуються конкурси «Час Української культури» (Ukrainian Culture Time) та «Моя Батьківщина: місце, де я живу/ місце, яке я люблю» (My motherland: the place where I live / the place I love the most) для вчителів та учнів.

Конкурс для учнів: Моя Батьківщина: місце, де я живу / місце, яке я люблю nриватиме з 1 жовтня 2015 р. до 1 лютого 2016р .

Завдання для учнів полягає в написанні твору  “My motherland: the place where I live / the place I love the most”

Учасники конкурсу будуть розділені та оцінені за трьома віковими категоріями: Молодша школа (1– 4 класи); Середня школа (5 – 8 класи); Старша школа (9– 11 класи).

Переможці конкурсу отримають у подарунок:

  • I місце – 3 екшн-камери

  • II місце – 15 брендових шкільних рюкзаків

  • III місце – 100 книг для читання від видавництва MM Publications.

November 24, 2015

QUEST ! QUEST! QUEST!

Якщо ви уважні, креативні та непосидючі, то це саме для вас!!!

25.11.2015 Саме для 9 класів в кабінеті англ. мови проводиться квест "Folow the White Rabbit"

November 26, 2015

Congratulations!!!!

We are happy to greet our participants of the English contest with the victory!!!

Khitrova Zhenya 11-C

Dimitrov Bogdan 11- A

Matsiuk Alina 9-B are invited for the next tour !!!!

Please reload

6 Hats Cafe

Давайте триматися на зв'язку!!!

Наша інтерактивна кав'ярня чекає на Вас !!!

Цікава граматика, відео та інші ресурси для тих, хто вивчає англійську з нами )

Please reload

Як нас знайти

Адреса:

Україна,

69097,

м. Запоріжжя,

пр. Ювілейний, 19

Телефон: 8 (061) 224-93-21

 

 

  • Vkontakte Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon

E-mail:  

yershova@meta.ua

директор Єршова  Валентина Омелянівна

myfalseego@mail.ru

вчитель англ.мови - Гутарук Наталія Володимирівна

bottom of page